Uw kliniek

Uw kliniek staat aan de Balkendwarsweg 1A in Assen.

Vind hier onze Locatie


 

Dierenarts Assen Praktijk

Parkeren

Voor onze kliniek hebben wij ruime parkeerplaatsen beschikbaar, zodat u altijd dichtbij uw auto kunt parkeren en niet ver met uw dieren hoeft te lopen/tillen. Onze praktijk is rolstoel toegankelijk. Als u hulp nodig heeft met de dieren in en uit de auto krijgen, helpen wij u graag.

 

 

 


De balie

Als u onze kliniek  binnenkomt, wordt u ontvangen door één van onze paraveterinaire assistentes aan de balie. Hier kunt u zich melden als u een afspraak heeft. Er staat een grote weegschaal waar u uw hond(en) kunt wegen. Katten en konijnen worden gewogen in de speciale kleine weegschaal in één van onze spreekkamers. Aan de balie kunt u medicijnen en (dieet)voeding ophalen. De paraveterinaire assistentes kunnen u ook alles vertellen over vachtverzorging, vlooienbestrijding, ontworming, opvoeding en gebitsverzorging.


De wachtkamer

Door op afspraak te werken, proberen wij voor u de wachttijden zoveel mogelijk te beperken. Verder vindt u in onze wachtkamer informatiefolders en ons voedingsassortiment. Voor vragen en het ophalen van medicijnen kunt u terecht bij een van onze paraveterinaire assistentes.


Het laboratorium

In ons laboratorium beschikken wij over uitgebreide moderne apparatuur zodat wij de mogelijkheid hebben om diverse onderzoeken direct zelf te doen. Hierdoor kunnen we sneller tot een mogelijke diagnose komen en uw huisdier eerder helpen. De volgende onderzoeken kunnen wij aanbieden:

  • Urine onderzoek
  • Uitgebreid bloedonderzoek
  • Ontlastingsonderzoek
  • Microscopisch onderzoek
  • FeLV/FIV sneltest
  • Bacteriële kweek
  • Progesteron bepaling

 


 De röntgen/echo ruimte

Deze kamer is speciaal ingericht voor het maken van digitale röntgenfoto’s van uw huisdier en hebben wij speciale apparatuur om röntgenfoto’s van de tanden te maken.

Tijdens het maken van deze foto’s komt er straling vrij die bij herhaalde blootstelling schadelijk is. Daarom is deze ruimte alleen toegankelijk voor medewerkers die beschermende kleding aan hebben. De praktijk beschikt over een hoogwaardig röntgentoestel en moderne digitale ontwikkelapparatuur. Ook wordt deze kamer gebruikt voor het maken van echo’s.

 


Spreekkamers

In de behandelkamer bespreekt één van onze dierenartsen de gezondheidstoestand van uw dier(en). Uw dier wordt volledig onderzocht en de dierenarts zal zijn/haar bevindingen met u bespreken. In overleg wordt uw dier meteen behandeld, een aanvullend onderzoek gedaan of een afspraak gemaakt voor een eventuele ingreep/operatie. Natuurlijk beantwoordt de dierenarts al uw vragen.

 


Dierenkliniek Assen

De opname

Wanneer uw huisdier geopereerd wordt, verblijft hij of zij tijdelijk in onze opname ruimte. Ook is het voor sommige behandelingen nodig dat uw huisdier langer blijft. Om het verblijf voor uw huisdier zo comfortabel mogelijk te maken, beschikken wij over ruime hondenhokken en kunnen honden en katten elkaar niet aankijken. Tevens beschikken wij over een zuurstofkooi, een couveuse voor kleine pups en kittens en een wasruimte met een oorspoelapparaat.

 

 

 

 


De operatiekamer

Wij beschikken over een aparte ruime steriele operatiekamer. Hier vinden iedere ochtend operaties plaats. Wij werken bij de meeste operaties met inhalatie-anesthesie (oftewel gas narcose), wat een zeer veilig narcose middel is en goed is te reguleren. Daarnaast hebben we volledige bewaking tijdens de narcose van de ademhaling, hartslag, lichaamstemperatuur, zuurstof en CO2. Als u een afspraak maakt voor een operatie krijgt u een uitgebreide operatiebrief mee naar huis of per e-mail. In deze brief staat alle informatie wat betreft de voorzorgsmaatregelen van uw huisdier. Na afloop van de ingreep krijgt u een uitgebreide nazorg brief mee naar huis.


Dierenkliniek Assen Tandheelkunde

Tandheelkunde

Wij beschikken over uitgebreide tandheelkundige apparatuur. Wij voeren gebitsreinigingen bij honden en katten uit en kunnen ook chirurgische extracties (verwijderingen) uitvoeren. Verder behandelen wij regelmatig gebitten van konijnen en cavia’s. Voor het maken van röntgenfoto’s van het gebit kan u ook bij ons terecht; wij gebruiken hier voor een speciaal röntgenapparaat. Ook bij onze tandheelkunde beschikken wij over bewakingsapparatuur voor tijdens de narcose.

 

 

 


Apotheek

Dagelijks worden er in onze praktijken medicijnen voorgeschreven. De voorraad van deze diergeneesmiddelen liggen opgeslagen in onze ruime apotheek. Meestal is alles voldoende op voorraad, zodat u zelden lang op medicijnen hoeft te wachten. Indien nodig wordt het voor u besteld.

Wij krijgen regelmatig de vraag aan de telefoon of we antibiotica kunnen voorschrijven maar wij mogen dit alleen voorschrijven als we uw dier onderzocht hebben. U moet hiervoor dus op consult komen. Dit heeft te maken met resistentie tegen bepaalde medicijnen. De regels rondom het antibioticagebruik worden alleen maar strenger.

Krijgt uw huisdier standaard dagelijks medicatie (bijvoorbeeld hartmedicatie) en zijn ze bijna op? Dan kunt u ons elke werkdag telefonisch bereiken en/of mailen dan leggen wij de medicijnen zo spoedig mogelijk voor u klaar.


Dierenkliniek Assen Lasertherapie

Lasertherapie

In onze praktijk maken wij gebruik van lasertherapie. Lasertherapie is een nieuwe behandelmethode waarbij het natuurlijke genezingsproces van het lichaam wordt gestimuleerd. Hierdoor herstelt uw huisdier sneller en heeft het minder pijn. Lasertherapie is erg geschikt voor de behandeling van o.a. wonden, ontstekingen en artrose.

Lasertherapie wordt nu gratis toegepast tijdens de sterilisatie van uw teef.

Voor meer informatie over lasertherapie: https://dierenartsassen.nl/lasertherapie/


Meld een spoedgeval

Bel meteen met dit nummer

0592 309 903

We zijn altijd bereikbaar

Stuur een email Onze locatie Spreekuren