Kop van Drenthe Dierenartsen.

Beste veehoud(st)er en/of paardeneigenaar, Kvd Logo (zonder Achtergrond)

 

Allereerst willen we u alvast een goede jaarwisseling wensen en een gelukkig en gezond 2022!

 Zoals u wellicht bekend is, is sinds een jaar het samenwerkingsverband tussen de dierenartsenpraktijken van Norg, Vries, Peize en Assen (DAP DSA) in werking getreden. De veehouders van Peize zijn per 1 september 2021 overgegaan naar dierenartsenpraktijk Vries.  

Vanaf 1 januari 2022 zal dit samenwerkingsverband onder de naam van ‘Kop van Drenthe dierenartsen’ verder gaan. Dit heeft een aantal veranderingen tot gevolg waarover we u in deze brief willen informeren. Mochten er naar aanleiding van deze brief of anderszins nog vragen zijn, schroom dan niet om contact op te nemen met ons. We staan u graag te woord.  

 • Voor de takken rundvee, schapen, geiten en paarden zal de naam van de praktijken Vries, Norg en Assen wijzigen naar ‘Kop van Drenthe dierenartsen’.  

Voor gezelschapsdieren kunt u vanzelfsprekend terecht bij de praktijken Norg, Vries, Peize en Assen zoals u gewend was. 

 • We werken vanuit het pand van Dierenartsenpraktijk Vries: 

Asserstraat 29 A, 9481 BM Vries 

Hier zal de telefoonlijn binnenkomen, en zal de apotheek met alle medicijnen aanwezig zijn. 

Het verzoek voor de klanten van Norg en Assen is dan ook om per 1 januari 2022 naar de praktijk van Vries te bellen (0592-541216).  

 • In Vries kunt u tussen 8u-12u en 13u-17u medicijnen afhalen aan de balie. Het kan altijd worden klaargezet in het medicijnkastje welke 24 uur per dag bereikbaar is.
 • Mocht u medicijnen op willen halen in Peize, Norg of Assen, dan kunt u dit uiteraard gedurende de hele week bestellen. We zetten dit enkel op een paar dagen in de week klaar op de locaties. Op deze dagen geldt; voor 12u besteld, dan staat het ’s middags klaar vanaf 17u.  
 • Peize: op dinsdag en donderdag 
 • Norg: op woensdag en vrijdag 
 • Assen: op maandag, woensdag, vrijdag
   
 • Voor het aanmelden van visites of overleg met een dierenarts hebben we van maandag t/m vrijdag tussen 8-9 telefonisch spreekuur op 0592-541216. Op dit moment is er een dierenarts aanwezig om eventuele vragen te beantwoorden. Na 9 uur kunnen visites uiteraard ook aangemeld worden, maar krijgt u een assistente aan de lijn en geldt een buiten spreekuur- of spoedtarief. Voor spoed buiten kantoortijden kunt u bellen met hetzelfde nummer. 
 • Ook kunt u visites (die géén spoed zijn) aanmelden of medicijnen bestellen via Whatsapp op nummer: 06-19497912. U krijgt een bevestiging als het bericht is gelezen. Deze berichten worden gelezen op maandag tot en met vrijdag 8-17 (m.u.v. feestdagen). Op dit nummer kan niet gebeld worden. 
 • In ons laboratorium hebben we de mogelijkheid om onderzoek te doen in het bloed voor calcium, magnesium, fosfor, leverwaarden en spierschade enzymen. Daarnaast kunnen we mestonderzoek doen bij bijvoorbeeld kalverdiarree en onderzoek op wormeieren bij rundvee, schapen, geiten en paarden. Melkmonsters gaan met Pim, Marieke of Gerdjan mee naar de praktijk Van Stad tot Wad in Loppersum en worden daar ingezet op bacterieel onderzoek en gevoeligheid voor antibiotica. Melkmonsters mogen ingevroren of vers worden aangeleverd. 
   
 • De factuur zal de eerste maand per post gestuurd worden, daarna zullen wij de factuur automatisch per mail versturen. Mocht u de factuur toch graag per post willen, zou u dit dan willen laten weten door een mailtje te sturen naar info@kopvandrenthedierenartsen.nl 
 • Let op: het rekeningnummer op de factuur is anders dan u gewend was! Ook het BTW nummer en het KvK nummer zijn gewijzigd.
  KvK: 72628847
  BTW: NL859180062B01
  IBAN: NL48RABO0342664980  
   
 • Eens per twee maanden versturen we een nieuwsbrief via de mail. Wilt u de nieuwsbrief niet meer ontvangen of ontvangt u hem op dit moment nog niet? Laat het ons weten.   

 Wij dragen zorg voor het overzetten van uw UBN(s) bij de Gezondheidsdienst voor Dieren, Zuivelplatform (voor KoeKompas en KoeAlert), en Pirdap (inzage MPR gegevens). 

 • We werken met eenzelfde managementsysteem. Voor de boeren van Assen geldt daarom dat de visitebrieven, logboeken en facturen die u zult ontvangen er wat anders uit komen te zien dan u gewend was  

 

Heeft u nog vragen of opmerkingen? 

Wij zijn bereikbaar via: 

 •    0592-541216       

06-19497912 (Whatsapp)

 

info@kopvandrenthedierenartsen.nl 

 Hartelijke groet,  

Gerhard, Ernst, Henno, Mariska, Jan, Madelyn, Pim, Marieke Kooman,  

Paraveterinairen Marieke Visser en Elina.  

Meld een spoedgeval

Bel meteen met dit nummer

0592 309 903

We zijn altijd bereikbaar

Stuur een email Onze locatie Spreekuren