Gezond blijven

Voorkomen is beter dan genezen. Dit is ook het moment voor:

Vaccinaties

Dierenarts assen Vaccinaties

Het geven van vaccinaties is belangrijk om ziekten te voorkomen, maar is ook het moment voor een algehele gezondheidscontrole, zodat eventuele gezondheidsproblemen tijdig opgemerkt worden.

U kunt er ook voor kiezen om bij ons de vaccicheck te laten uitvoeren.

Er wordt wat bloed afgenomen om te kijken hoe goed de bescherming is tegen verschillende ziekten.

De vaccicheck bepaald alleen de mate van bescherming van de Distemper, HCC en Parvo.

Vaccineren tegen leptospirose en kennelhoest is wel jaarlijks noodzakelijk

 

Goede voeding

 

Goede voeding is belangrijk voor de gezondheid van uw huisdier. Dieren van verschillende rassen en dieren in verschillende levensfasen hebben andere voedingsbehoeften. Onze voedingen zijn hierop aangepast. Ook zijn er verschillende aandoeningen waarbij voeding een belangrijke rol speelt in de behandeling; denk bijvoorbeeld aan nier- of schildklierproblemen.

Ontwormen, ontvlooien en tekenbehandeling

Uw huisdier kan (ongemerkt) last hebben van wormen, vlooien en/of teken. Het is belangrijk om deze parasieten op te sporen en te behandelen.

Gebit

U kunt gratis het gebit van uw huisdier laten controleren op het assistentenspreekuur. Onze assistentes kunnen u dan ook voorlichten over hoe tandproblemen voorkomen kunnen worden.

 

Opgroeien

Om uw huisdier een optimale start te geven, kunt deelnemen aan het groeibegeleidingsprogramma bij onze assistenten.

Gewicht

 

Een gezond dier dat een goed gewicht heeft, leeft langer. Onze assistenten kunnen u helpen om uw huisdier wat gemakkelijker en verantwoord te laten afvallen. Zij hebben hiervoor een extra opleiding gevolgd.

Senioren-check ups

Oudere honden en katten zijn gevoeliger voor verschillende kwalen. Om op tijd in te kunnen grijpen, kunt u overwegen om een senioren-check up te laten uitvoeren. Deze bestaat uit een lichamelijke controle en een uitgebreid bloedonderzoek.

 

Gedrag en socialisatie

Naast een goede gezondheid, willen we ook graag dat uw huisdier gelukkig is. Bij eventuele gedragsproblemen is het belangrijk om bijtijds actie te ondernemen. U kunt bij ons terecht voor tips en informatiebrieven, bijvoorbeeld over onder andere sproeigedrag bij de kat en vuurwerkangst. Indien nodig, verwijzen wij u door naar een gedragstherapeut.

Meld een spoedgeval

Bel meteen met dit nummer

0592 309 903

We zijn altijd bereikbaar

Stuur een email Onze locatie Spreekuren