Het personeel

Op elk gebied hebben wij specialisten in dienst, tevens zijn wij een erkend leerbedrijf in omgeving van Assen. Maak kennis met uw gezondsheidsteam.

 

 

Eva Wentzel, Dierenarts

Ik ben sinds 1996 werkzaam in Nederland. Ik heb gestudeerd in Duitsland en ben gepromoveerd in München. Daarna ben ik werkzaam geweest in Duitsland bij specialisten praktijken en anderhalf jaar  in Amerika. Per 1 januari 2007 ben ik trotse eigenaar van de dierenartsenpraktijk aan de Balkendwarsweg in Assen. In de praktijk vind ik persoonlijke betrokkenheid en up to date kennis erg belangrijk. Zelf ben ik eigenaar van een Labrador, konijnen, 2 katten, ponny’s, ganzen en eenden. Ik focus me graag op:

  • Oogziektes
  • Tandheelkunde
  • Knaagdieren
  • Katten en Honden

Henno Suichies, Dierenarts

Ik ben geboren op de boerderij onder de rook van Assen. Na de studie in Utrecht en verschillende begeleidingsprojecten in het buitenland en praktijkwerk in verschillende Nederlandse praktijken, werk ik sinds 1997 in deze regio. Vanaf 1999 werk ik als zelfstandig dierenarts. Samen met mijn vrouw en onze 2 dochters woon en werk ik met plezier op het Drentse platteland. Thuis hebben wij een hond, katten, koeien, paarden en ganzen. In 2006 is de praktijk Deurze- Smilde- Assen gebouwd en inmiddels werken we met een hecht team in een sterk ontwikkelde praktijk. De werkgebieden zijn in de loop van de jaren steeds meer opgedeeld en daardoor is mijn werk steeds meer toegespitst op de landbouwhuisdieren met het accent op het rundvee. Waar we na mijn afstuderen vooral zieke dieren behandelden, werken we nu steeds meer preventief en adviserend. Dit uit zich bijvoorbeeld in de maandelijkse bedrijfsbegeleiding op melkveebedrijven. Ook is er bij bedrijven de laatste jaren steeds meer aandacht voor de duurzame melkveehouderij.

Mariska Smit, Dierenarts

Ik ben opgegroeid in Anloo, waar we thuis veel verschillende dieren hadden. Hier is mijn interesse voor de diergeneeskunde geboren. Ik heb in Anloo, Zuidlaren en daarna in Haren op school gezeten. Ik ben in december 2011 afgestudeerd als landbouwdierenarts in Utrecht. Na mijn afstuderen ben ik direct in de praktijk in Assen aan het werk gekomen. Ik houd me voornamelijk bezig met rundvee. Samen met de veehouder de dieren gezond houden is mijn doel. De veehouder werkt hier hard aan. Ik geef adviezen hoe dit nog beter of efficiënter kan. Daarnaast behandel ik de zieke dieren, van schaap, geit en kalf tot koe en paard. Ook geef ik adviezen hoe deze ziekten te voorkomen. Mijn interesse ligt voornamelijk bij het melkvee, omdat ik de interactie met koe, veehouder en consument belangrijk vind. We werken samen aan gezonde dieren die met passende voeding gezonde melk produceren voor de consument, op een zodanige manier dat ook de veehouder een boterham kan verdienen en veel plezier heeft aan zijn werk.

Janna Idsardi, Dierenarts

Ik ben net afgestudeerd als gezelschapsdierenarts en sinds november 2018 werkzaam bij de praktijk. Mijn studie in Utrecht heb ik met veel plezier voltooid, maar ik ben blij om nu weer terug in het Noorden te zijn. Ik ben namelijk opgegroeid nabij het drieprovincie punt in Drenthe. Ik ben dol op dieren en heb thuis dan ook diverse dieren om me heen verzameld: twee Kunekune varkentjes Berend en Babet, een kat, een hond,loopeendjes en diverse kippen. Ook maak ik ook graag buitenritten op mijn Friese paard. Binnen de diergeneeskunde liggen mijn speciale interesses bij onder andere de interne geneeskunde en de chirurgie.

Ik kijk er naar uit om jullie in de praktijk te ontmoeten!

Ingrid de Hartog, Dierenarts

Beste huisdierbezitter,

Mijn naam is Ingrid den Hartog. Ik heb al een hele carrière achter de rug als dierenarts. Voordat ik in Nederland aan de slag ging, heb ik 3 jaar  in Groot Brittannië gewerkt. Dat heb ik als heel plezierig ervaren. Daarna heb ik  meer dan 25 jaar aan het hoofd gestaan van mijn eigen dierenkliniek voor gezelschapsdieren. Omdat ik wat rustiger wilde gaan leven, is de kliniek verkocht en daarna ben ik verhuisd naar Overijssel. Hier kreeg ik het plan om als waarnemend dierenarts verder te gaan, dus als invaller bij ziekte of zwangerschapsverlof. Ik vind alle facetten van het beroep interessant, mijn passie ligt bij de chirurgie.

In mijn vrije tijd schrijf ik brieven voor Amnesty International, ben wijkouderling bij de plaatselijke kerk, tuinier graag, speel piano en wandel veel met mijn trouwe Bouvier. Ik ben een groot natuurliefhebber, ben vogelaar, vlinderaar, rupsenzoeker, kortom geniet van zoveel om mij heen. Voor uw geliefde huisdier streef ik graag naar een zo goed mogelijke behandeling.

Bij DSA Assen is uw dier in goede handen. Het team is heel deskundig en er heerst een fijne werksfeer. Ik vind het mooi, dat ik hier een tijd zal kunnen werken.

Vriendelijke groet,

Ingrid

Selina, Paraveterinair assistente

Mijn naam is Selina. We hebben thuis 2 katten: Diesel en Max, 2 konijnen: Snuffie en Stamper en een heleboel vissen buiten. Sinds de opening in 2007 ben ik werkzaam in deze praktijk. Als kind wilde ik altijd al iets met dieren, maar wat wist ik nog niet. Nadat ik de Mavo had afgerond , heb ik de 4 jarige opleiding kaderfunctionaris gevolgd aan het AOC Terra in Meppel. Hier heb ik veel kennis opgedaan op stages bij verschillende bedrijven: op boerderijen, een varkensbedrijf, dierenspeciaalzaken, een asiel en manege. Na deze opleiding was ik werkzaam in een dierenspeciaalzaak waar ik in totaal 10 jaar heb gewerkt. In combinatie met het werk volgde ik de opleiding voor paraveterinair assistente bij de LOI. Nadat ik deze opleiding had afgerond en bij een praktijk had stage gelopen, wist ik wat ik wilde worden! Ik heb hier gelukkig een werkplek in gevonden. Wat ik erg leuk vind aan het werk is het management gedeelte, de website onderhouden en de facebook pagina bij houden. Ook vind ik het leuk om te helpen bij operaties en intensieve zorgpatiëntjes te verzorgen. Ik heb ook de opleiding voedingsconsulente gedaan en daarvoor geslaagd. In dit werk ben je nooit uitgeleerd en volg regelmatig nascholingen om up to date te blijven. Mijn werk is zeer afwisselend (je werkt met mensen en dieren) en geen dag is hetzelfde.

Tot gauw in de praktijk!

Marloes, Paraveterinair assisistente

Mijn naam is Marloes, geboren en opgegroeid in Veendam. Bij ons thuis hebben we 2 katten: Lies en Claire en 2 konijnen. Na een 4- jarige opleiding te Groningen heb ik mijn diploma paraveterinair in 2009 behaald. Direct na mijn opleiding ben ik bij deze praktijk aan het werk gegaan en dit doe ik met veel plezier. Ik ben op alle gebieden in de praktijk werkzaam. Tandheelkunde vind ik erg leuk en interessant, hiervoor heb ik een extra cursus gevolgd. Ook ligt mijn interesse in voeding, in 2011 heb ik de cursus voedingsconsulente met succes behaald. In mijn vrije tijd ga ik graag wandelen of naar familie en vrienden. Tot ziens in de praktijk!

Dorien, Paraveterinair assistente

Mijn naam is Dorien. Ik ben opgegroeid op een melkveehouderij, en dus al mijn hele leven omringd door dieren. Mijn passie en liefde voor dieren hebben geleid tot de keuze om paraveterinair assistente te worden. Na een leuke schoolperiode heb ik in 2014 mijn opleiding paraveterinair assistente succesvol afgerond op het AOC Terra in Meppel. Het leuke van werken als paraveterinair vind ik, dat het zo afwisselend is en dat je nooit bent uitgeleerd. De combinatie van het werken met mensen en dieren past ook erg goed bij mij. Naast mijn werk ben ik graag te vinden op de rug van een paard, in het bos met onze hond Conan, of gezellig bij familie en vrienden.

Marloes, Paraveterinair assistente

Mijn naam is Marloes. Ik ben geboren en opgegroeid in Scharmer.Bij mijn ouders thuis hadden we altijd al veel dieren. Vanaf groep 6 op de basisschool wist ik dat ik in een dierenartsenpraktijk zou willen werken. Dus na de middelbare school heb ik in 2017 mijn diploma paraveterinair gehaald aan het AOC Terra te Groningen. Daarna heb ik nog de opleiding tot doktersassistente gevolgd en afgerond, maar uiteindelijk toch bij DSA aan het werk gekomen. Mijn hart ligt altijd bij de dieren. In mijn vrije tijd rijd ik veel paard of ga ik gezellig met vrienden wat eten en/of drinken.

Noëlle, Paraveterinair assistente

Mijn naam is Noëlle. Al van kleins af aan wist ik dat ik later graag met dieren wou gaan werken, ik ben tussen de dieren opgegroeid en niet bang om mijn handen vuil te maken.

In mijn vrije tijd rijd ik graag paard en ben ik bezig met de verzorging van onze dieren: paarden, schapen, honden, katten en kippen.

Ik heb eerst de opleiding dierverzorging en trimmen van gezelschapsdieren gevolgd. Hoewel mijn eigen hondje Coco met veel plezier trim, ben ik er al vrij snel achter gekomen dat het werken dierenartsenpraktijk mij het meeste aanspreekt, en daarom ben ik doorgegaan voor de opleiding paraveterinair. Tijdens de opleiding paraveterinair heb ik met heel veel plezier stage mogen lopen  bij DSA. Na het behalen van mijn praktijkexamen in 2021, ben ik gevraagd om bij DSA te blijven werken.

Ik heb ontzettend veel zin om hier mijn kennis te kunnen uitbereiden!

 

Stagiair(e),

Regelmatig zult u een stagiair(e) bij ons in de praktijk zien. Een stage is een praktische leertijd, een combinatie van werken en leren. Tijdens een stage leert de stagiaire hoe een beroep in de praktijk wordt uitgeoefend. Stelt u het niet op prijs dat u wordt geholpen door een van onze stagiaires laat het ons dan tijdig weten.

Meld een spoedgeval

Bel meteen met dit nummer

0592 309 903

We zijn altijd bereikbaar

Stuur een email Onze locatie Spreekuren