Onze medewerkers

Eva Wentzel, Dierenarts

Ik ben sinds 1996 werkzaam in Nederland. Ik heb gestudeerd in Duitsland en ben gepromoveerd in München. Daarna ben ik werkzaam geweest in Duitsland bij specialisten praktijken en anderhalf jaar  in Amerika. Per 1 januari 2007 ben ik trotse eigenaar van de dierenartsenpraktijk aan de Balkendwarsweg in Assen. In de praktijk vind ik persoonlijke betrokkenheid en up to date kennis erg belangrijk. Zelf ben ik eigenaar van een Labrador, konijnen, 2 katten, pony’s, ganzen en eenden. Ik focus me graag op:

  • Oogziektes
  • Tandheelkunde
  • Knaagdieren
  • Katten en Honden

Henno Suichies, Dierenarts

Ik ben geboren op de boerderij onder de rook van Assen. Na de studie in Utrecht en verschillende begeleidingsprojecten in het buitenland en praktijkwerk in verschillende Nederlandse praktijken, werk ik sinds 1997 in deze regio. Vanaf 1999 werk ik als zelfstandig dierenarts. Samen met mijn vrouw en onze 2 dochters woon en werk ik met plezier op het Drentse platteland. Thuis hebben wij een hond, katten, koeien, paarden en ganzen. In 2006 is de praktijk Deurze- Smilde- Assen gebouwd en inmiddels werken we met een hecht team in een sterk ontwikkelde praktijk. De werkgebieden zijn in de loop van de jaren steeds meer opgedeeld en daardoor is mijn werk steeds meer toegespitst op de landbouwhuisdieren met het accent op het rundvee. Waar we na mijn afstuderen vooral zieke dieren behandelden, werken we nu steeds meer preventief en adviserend. Dit uit zich bijvoorbeeld in de maandelijkse bedrijfsbegeleiding op melkveebedrijven. Ook is er bij bedrijven de laatste jaren steeds meer aandacht voor de duurzame melkveehouderij.

Mariska Smit, Dierenarts

Ik ben opgegroeid in Anloo, waar we thuis veel verschillende dieren hadden. Hier is mijn interesse voor de diergeneeskunde geboren. Ik heb in Anloo, Zuidlaren en daarna in Haren op school gezeten. Ik ben in december 2011 afgestudeerd als landbouwdierenarts in Utrecht. Na mijn afstuderen ben ik direct in de praktijk in Assen aan het werk gekomen. Ik houd me voornamelijk bezig met rundvee. Samen met de veehouder de dieren gezond houden is mijn doel. De veehouder werkt hier hard aan. Ik geef adviezen hoe dit nog beter of efficiënter kan. Daarnaast behandel ik de zieke dieren, van schaap, geit en kalf tot koe en paard. Ook geef ik adviezen hoe deze ziekten te voorkomen. Mijn interesse ligt voornamelijk bij het melkvee, omdat ik de interactie met koe, veehouder en consument belangrijk vind. We werken samen aan gezonde dieren die met passende voeding gezonde melk produceren voor de consument, op een zodanige manier dat ook de veehouder een boterham kan verdienen en veel plezier heeft aan zijn werk.

Janna Idsardi, Dierenarts

Ik ben net afgestudeerd als gezelschapsdierenarts en sinds november 2018 werkzaam bij de praktijk. Mijn studie in Utrecht heb ik met veel plezier voltooid, maar ik ben blij om nu weer terug in het Noorden te zijn. Ik ben namelijk opgegroeid nabij het drieprovincie punt in Drenthe. Ik ben dol op dieren en heb thuis dan ook diverse dieren om me heen verzameld: twee Kunekune varkentjes Berend en Babet, een kat, een hond,loopeendjes en diverse kippen. Ook maak ik ook graag buitenritten op mijn Friese paard. Binnen de diergeneeskunde liggen mijn speciale interesses bij onder andere de interne geneeskunde en de chirurgie.

Ik kijk er naar uit om jullie in de praktijk te ontmoeten!

Marloes, Praktijkmanager & paraveterinair assistente

Mijn naam is Marloes, geboren en opgegroeid in Veendam. Bij ons thuis hebben we 2 katten: Lies en Claire en 2 konijnen. Na een 4- jarige opleiding te Groningen heb ik mijn diploma paraveterinair in 2009 behaald. Direct na mijn opleiding ben ik bij deze praktijk aan het werk gegaan en dit doe ik met veel plezier. Ik ben op alle gebieden in de praktijk werkzaam. Tandheelkunde vind ik erg leuk en interessant, hiervoor heb ik een extra cursus gevolgd. Ook ligt mijn interesse in voeding, in 2011 heb ik de cursus voedingsconsulente met succes behaald. In mijn vrije tijd ga ik graag wandelen of naar familie en vrienden. Tot ziens in de praktijk!

Dorien, Paraveterinair assistente

Mijn naam is Dorien. Ik ben opgegroeid op een melkveehouderij, en dus al mijn hele leven omringd door dieren. Mijn passie en liefde voor dieren hebben geleid tot de keuze om paraveterinair assistente te worden. Na een leuke schoolperiode heb ik in 2014 mijn opleiding paraveterinair assistente succesvol afgerond op het AOC Terra in Meppel. Het leuke van werken als paraveterinair vind ik, dat het zo afwisselend is en dat je nooit bent uitgeleerd. De combinatie van het werken met mensen en dieren past ook erg goed bij mij. Naast mijn werk ben ik graag te vinden op de rug van een paard, in het bos met onze hond Conan, of gezellig bij familie en vrienden.

Marloes, Paraveterinair assistente

Mijn naam is Marloes. Ik ben geboren en opgegroeid in Scharmer.Bij mijn ouders thuis hadden we altijd al veel dieren. Vanaf groep 6 op de basisschool wist ik dat ik in een dierenartsenpraktijk zou willen werken. Dus na de middelbare school heb ik in 2017 mijn diploma paraveterinair gehaald aan het AOC Terra te Groningen. Daarna heb ik nog de opleiding tot doktersassistente gevolgd en afgerond, maar uiteindelijk toch bij DSA aan het werk gekomen. Mijn hart ligt altijd bij de dieren. In mijn vrije tijd rijd ik veel paard of ga ik gezellig met vrienden wat eten en/of drinken.

Herma, Paraveterinair assistente

Mijn naam is Herma. Ik ben geboren en getogen in het kleine dorp Een waar ik altijd omringd ben geweest door veel verschillende dieren. Van huis uit ben ik opgegroeid met Duitse herders. Daarnaast hadden we konijnen, kippen, een fret en nog meer dieren. Momenteel heb ik thuis verschillende dieren; chinchilla’s, gerbils, een hamster, konijnen en een Oudduitse Herder. Ik heb mij enkele jaren geleden laten omscholen en ik heb de opleiding paraveterinair in 2020 afgerond. Na mijn opleiding heb ik eerst elders gewerkt en sinds 2022 ben ik in dienst gekomen bij DSA. Ik vind de veelzijdigheid van het werk ontzettend leuk. Het is erg gevarieerd. De ene dag sta je in de operatiekamer en de andere dag mag je klanten en dieren helpen bij de balie. Verder geef ik een avond in de week puppycursus. In mijn vrije tijd ben ik vaak met mijn hond op pad en doen we samen aan behendigheid.

Stagiar(e),

Regelmatig zult u een stagiair(e) bij ons in de praktijk zien. Een stage is een praktische leertijd, een combinatie van werken en leren. Tijdens een stage leert de stagiaire hoe een beroep in de praktijk wordt uitgeoefend. Stelt u het niet op prijs dat u wordt geholpen door een van onze stagiaires laat het ons dan tijdig weten.

Meld een spoedgeval

Bel meteen met dit nummer

0592 309 903

We zijn altijd bereikbaar

Stuur een email Onze locatie Spreekuren