De vaccicheck voor de kat.

Wat is de vaccicheck voor de kat?

De VacciCheck is een methode waarbij we in het bloed van uw kat meten of een vaccinatie tegen bovengenoemde ziektes noodzakelijk is. Met deze methode kijken wij namelijk naar de hoeveelheid antistoffen in het bloed (de titer) tegen deze ziektes. Deze titer geeft aan hoe hoog de mate van afweer is. Blijkt de titer hoog genoeg, dan is vaccinatie nog niet nodig, maar is de titer laag, dan is een vaccinatie nodig. De test is grondig onderzocht en biedt een simpele maar betrouwbare uitkomst.

Op welke ziekten kan er worden getest?

  • Panleukopenie (kattenziekte) (FPV)
  • Niesziekte (herpes) (FHV-1 of FHeV-1)
  • Niesziekte (calici) (FCV)

Hoe werkt het?

U komt één of tweemaal naar de kliniek met uw kat wanneer u gebruik wilt maken van de VacciCheck. Tijdens het eerste bezoek zal uw kat nagekeken worden en zal er een klein buisje bloed worden afgenomen bij uw kat. Dit bloed zal worden onderzocht met behulp van de test. Zodra de uitslag hebben van de test, zijn er twee mogelijkheden.

  • Mocht uw kat voldoende antilichamen hebben, dan hoeft u niet langs te komen en kunt u een jaar wachten tot het volgende VacciCheck moment.
  • Mocht uw kat onvoldoende antilichamen hebben tegen één of meerdere virussen, dan maken wij met u een tweede afspraak waarbij uw kat de benodigde vaccinatie krijgt. Afhankelijk van de geschiedenis van het vaccineren van de kat, is het eventueel nodig om nog een booster vaccinatie te geven.

Vaccicheck is dus een middel om de kwaliteit van de bescherming te meten. Het is een misverstand dat gebruikers van Vaccicheck tegen vaccinatie zouden zijn. Het tegendeel is waar. Het gaat om effectief vaccineren en meten of een vaccin al dan niet is aangeslagen. Door alleen te vaccineren als het nodig is, wordt onnodige belasting van het immuunsysteem van het dier voorkomen.

Meld een spoedgeval

Bel meteen met dit nummer

0592 309 903

We zijn altijd bereikbaar

Stuur een email Onze locatie Spreekuren